Stappenplan

Bel voor een afspraak:

06 - 43032043

In 10 stappen online met JD Projecten

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe het bouwproces van een website of webwinkel nou precies verloopt. Een hele goede vraag die wij graag beantwoorden. Daarom vind je op deze pagina een 10-stappenplan die precies verteld wat er gebeurt en wanneer. Zo weet je exact wat je kunt verwachten. Wanneer en hoe snel een website compleet en helemaal gereed is om online te gaan, hangt natuurlijk ook af hoe snel alle content, hosting en nodige informatie bij ons wordt aangeleverd. Afhankelijk van de lopende projecten valt er binnen een tijdsbestek van enkele weken tot enkele maanden veel te realiseren door onze websitebouwers.

Brainstormsessie

Om elkaar beter te leren kennen starten we met een gratis brainstormsessie bij jou of bij ons in Medemblik op kantoor. Hierin nemen wij de tijd om kennis met elkaar te maken, en te sparren om ideeën op te doen voor jouw nieuwe website of webwinkel. Daarnaast leggen wij rustig ons stappenplan uit.

Offerte

Naar aanleiding van onze brainstormsessie brengt JD Projecten jouw wensen en onze mogelijkheden en adviezen bij elkaar in een offerte waarin alle kosten netjes vermeld staan. Wanneer onze offerte helemaal naar wens is, ontvangen wij hier graag een akkoord op. Hierna ontvang je van ons een factuur voor de aanbetaling van jouw nieuw te realiseren website. Daarnaast versturen wij ook een verwerkersovereenkomst op met daarin afspraken over hoe wij om gaan met jouw persoonsgegevens conform de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Indeling

Samen bespreken we een logische indeling en kijken wij uit welke pagina’s de website of webwinkel moet bestaan. Ook bekijken wij hoe de indeling per pagina wordt en hoe de navigatiestructuur moet worden. Een gestructureerde website is niet alleen fijn voor de bezoekers van jouw website, maar minstens zo belangrijk voor de vindbaarheid ervan. Daarnaast bespreken wij of de website in één of meerdere talen moet worden gebouwd. Het later uitbreiden met extra talen behoord uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Hosting

Een domeinnaam met webhosting heb je nodig om jouw website te publiceren. JD Projecten helpt jou met de domeinregistratie. Indien je al een hosting hebt, dan bekijken wij eerst of deze voldoet aan onze eisen. Soms adviseren wij om te verhuizen naar onze partners, om zo het optimale uit jouw nieuwe website te halen. Wanneer de webhosting en database goed zijn ingericht, staat alles klaar om met de bouw van de website te starten.

Vormgeving

Voordat de bouw van je website start moet je natuurlijk wel weten hoe jouw website eruit komt te zien. JD Projecten bouwt jouw website helemaal op maat, maar er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van bestaande thema’s. Deze thema’s passen we dan helemaal aan naar jouw wensen. Vergelijk het met een nieuwbouwwoning welke je na de bouw hebt gekocht. Bouwtechnisch staat het huis al, alleen moet het nog worden ingericht. Dit doen wij geheel naar jouw smaak, en passen uiteraard alles aan naar de huisstijl, vormgeving en kleuren welke passen bij jouw bedrijf.

Bouwen

Wanneer wij jouw goedkeuring hebben ontvangen van het door ons vormgegeven ontwerp of thema, start de bouw van jouw website. Onze programmeurs brengen het ontwerp tot leven en het besproken design wordt vertaald naar een online omgeving. Terwijl wij aan het bouwen zijn verzamel jij alvast de content die op de website moet komen. Je kunt dit ook laten verzorgen door onze samenwerkingspartners welke hieronder staan vermeld.

Afbeeldingen

De juiste keuze van productfoto´s, sfeerbeelden of filmpjes zijn belangrijk voor de uitstraling van jouw website. JD Projecten kan adviseren in het vinden van goed beeldmateriaal door middel van professionele stockfoto’s. Ook kunnen wij een fotograaf inschakelen wanneer je hier eigen professioneel materiaal voor wil gebruiken.

Teksten

Je kunt de tekst voor de website zelf aanleveren. Als er nog geen tekst is, of wanneer je de tekst wilt laten herschrijven, dan kan JD Projecten een tekstschrijver voor je inschakelen. Een goed geschreven tekst is van essentieel belang voor jouw website. Niet alleen voor het overbrengen van de informatie aan klanten, maar ook voor de online vindbaarheid van jouw bedrijf.

Testfase

Het testen van de website vindt meestal plaats op een tijdelijke locatie. Dit kan op een hosting van ons zijn of op een hosting van jezelf indien aanwezig. Als je nog geen bestaande website hebt, kan het direct op de nieuwe domeinnaam. Wanneer de website klaar is kun je alles nog eens rustig op je gemak bekijken en beoordelen, zonder dat de website op dat moment zichtbaar is voor anderen of wordt gevonden door zoekmachines.

Opleveren

Wanneer de website geheel naar wens is en naar tevredenheid werkt, publiceert JD Projecten de website onder jouw definitieve domeinnaam. Indien noodzakelijk kunnen er ook extra domeinnamen aan deze website worden gekoppeld. Tevens zal de website worden opengesteld om te kunnen worden geïndexeerd door zoekmachines zoals Google. Pas als jij tevreden bent, dan zijn wij dat ook. Vervolgens volgt de slotfactuur voor het resterende bedrag welke wij volgens offerte hebben besproken.

Veelzijdig Reclamebureau

Onze thuisbasis Medemblik is een veelzijdige plek waar land en water elkaar raken. Deze veelzijdigheid vind je ook terug in ons bedrijf en in onze werkzaamheden. Onze werkwijze is altijd helder en concreet, zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten. Kennis maken met ons full service reclamebureau? We zijn je graag van dienst. Voor zowel starters, mkb’ers als zzp’ers gaan wij graag aan de slag. Onder het genot van een vers kopje koffie bespreken wij alle wensen en mogelijkheden voor jouw bedrijf. Omdat wij genoeg tijd voor jou willen vrijmaken werken wij altijd alleen op afspraak.

Scroll naar boven